2019-04-10 07:16:30• hírek • x

Íme néhány hasznos tanács, ha most vágnál bele az uborkatermesztésbe

Kik friss zöldségsalátába karikázzák, kik savanyúságként fogyasztják, de alig akad olyan ember, ki ne szeretné valamilyen formában az uborkát. Épp ezért sokan döntenek úgy, hogy a  kellemes áprilisi idő beköszöntével uborkatermesztésbe kezdenek.

Az uborkatermesztést kezdhetjük palántaneveléssel, de dönthetünk úgy is, hogy egyenesen a termőföldbe vetjük el az apró magvakat. Annyi azonban bizonyos, hogy a kiültetéssel és veteményezéssel érdemes legalább április közepéig várni, ugyanis ilyenkor már minimálisra csökken annak az esélye, hogy a salátának vagy konzervnek való típusok friss hajtásai lefagyjanak. A kellemes időjárás mellett azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a növény igencsak tápanyag- és vízigényes, ezért egy lyukba két-három magnál többet ne ültessünk.


Ezt követően az uborkát érdemes rendszeresen, de csak mérsékelt mennyiségű vízzel locsolgatni, a kapálásnál pedig érdemes óvatosan eljárni, ugyanis a növény gyökérzete sekélyen hálózza be a földet. Mindenképp szükséges valamilyen támrendszert biztosítani az uborkának, hiszen ezáltal könnyűszerrel megnövelhetjük a terméshozamot. És persze az sem utolsó szempont, hogy így több fényt kap a burjánzó növényzet, jobbal átjárja a levegő, s ezáltal csökkenthetjük annak az esélyét, hogy a termésünket valamilyen betegség megtámadja, vagy szélsőséges esetben teljesen el is pusztítsa. Ugyanakkor a szakértők szerint az uborkát legelőnyösebb a kukorica, a bab, a zöldborsó, a zeller, a káposzta, a saláta vagy a karalábé mellé tenni, de jó szomszédja lehet az ubinak a kapor is. Mindezeket szem előtt tartva bátran reménykedhetsz a gazdag termésben, mellyel akár még egy kis pénzt is kereshetsz.


Hogy miként? Vedd fel a kapcsolatot a Konzervgyár Kft.-vel, mely nem csak felvásárolja a megtermelt uborkát, hanem nagyban segíti is mindazokat, akik a szerződés megkötése mellett döntöttek. A cég ugyanis a termeléshez szükséges eszközöket és alapanyagokat is a termelők rendelkezésére bocsátja. Ebbe beletartozik a palánta, a műtrágya, a növényvédő szerek is, mi több, ha szükséges, szakmai tanácsokkal is segítik a jelentkezőket. Mint megtudtuk, ebben a szezonban a tavalyinál magasabb áron tudják majd felvásárolni az szemölcsös csemegeuborkát. A 3-6 centiméteres zöldségek kilónkénti ára 3,26 lej lesz, a 4-7 centis uborka kilogrammjáért pedig 2,48 lejre számíthat a termelő. Az 5-8 centimétereseknek kilóját 2,09 lejes áron veszi át a cég, a 6-9 centiseket pedig 1,96 lejért. A nagyobb, 9-12 centisek kilogrammjáért 1,04 lejt lehet kapni, a legnagyobbakért, a 12-14 centiméteres uborka kilójáért pedig 0,20 lejt.


Amennyiben Szatmár, Szilágy, Máramaros vagy Bihar megyében laksz, és úgy érzed, szívesen vágnál bele az uborkatermesztésbe, akkor nincs más dolgod, mint felvenni a kapcsolatot a biztos felvásárlóval, a Konzervgyár Kft.-vel. Érdeklődni és jelentkezni a sckonzervgyar@yahoo.ro címen vagy a 0744 400 137-es telefonszámon lehet, de személyesen is meg lehet ezt tenni Nagykárolyban, a Calea Mihai Viteazul 121/E szám alatt.

 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: